A lovarda Dunaalmás területén található, közvetlenül a 10. számú út mellett.
Családias hangulatban, kedves, vendégekhez szokott lovakkal, játékos kutyusokkal, számtalan simogatni való kisállattal várja az idelátogatókat.
Itt visszamehetsz a történelembe sok száz évet, meg tanulhatsz lovagolni, íjászkodni, kopját vetni, tüzet rakni a szabadban, agyagedényt készíteni, énekelni, táncolni. Részt vehetsz, akár egyéni elképzelés szerinti lovas, vagy kocsi túrán, kalandtúrán, dinnye partin, éjszakai bátorságpróbán, vagy akár egy ókori légiós gyakorlaton is.
Jöhetsz egyénileg, barátokkal, családostul, vagy akár céges rendezvény keretében is. Lehet csupán fél óra, vagy néhány, de akár több napos is a kikapcsolódásra szánt szabadidőd – itt biztosan nem fogsz unatkozni, és maradandó élményekben lesz részed.
Képzelj el lovas túra keretében egy pincelátogatást, vagy amikor a lovakkal beállsz a Dunaalmási „Zöld Akác” vendéglő lovas parkolójába. Mire katonás vezényszóra leszállsz a „magas”lóról, a pincér már fel is vette a rendelést. Mire lazítottál a hevederen és néhány kedves szóval megdicsérted a lovadat, a pincér kint a szabadban már meg is terítette az asztalt, és tálalta az általad rendelt finomságokat. A „Lovas szendvics” kovászos uborkával Isteni! A kenyér héja persze a lovat illeti a régi szokás szerint. A szendvics előtt illik egy kis beherovkát inni, utána pedig egy pohár sört. Mindezek után hazafelé a még az is dalra fakad, aki sohasem énekelt mást, csak a „boci-boci tarkát. Ha a túra végére nagyon elfáradtál, az sem probléma, mert a lovak már ismerik az utat nappal és rossz látási viszonyok között egyaránt. Hihetetlen tapasztalatokkal rendelkeznek az egyensúlyukat néha elvesztő lovasokat illetően. Visszatérve a lovardába akár mély álomba is szenderülhetsz, hogy másnap kipihenten, felfrissülve, élményekkel gazdagodva útra kelhess és folytasd a munkádat a régi kerékvágásban. Hidd el, ez nem reklám! Próbáld ki legalább egyszer, és meglátod, hogy visszatérő vendég leszel. Tagja leszel egy olyan nagy családnak, akiket úgy hívnak, hogy Lovasok!

istvn2
Juhász István
Open source productions